Recept Uitgelicht: Bloemkool Buffalo Wings

Bloemkoolroosjes, lekker krokant en spicy uit de oven. 

Naast bloemkoolrijst, of bloemkool op zuur gemaakt (zoals komkommer en ui), eet ik zelf zeer weinig bloemkool.

Om zelf wat vaker bloemkool te eten, heb ik het volgende uitgeprobeerd: lekkere krokante bloemkoolroosjes uit de oven.

Qua textuur komt het dicht in de buurt van vlees en de smaak is ook echt top! En dat, terwijl het complete gerecht vegan en glutenvrij is ?. 

Je kunt de bloemkoolroosjes als snack tussendoor serveren, maar ook, zoals ik heb gedaan, als hoofdgerecht.

Voorbereiding: 10 minuten

Oven: ongeveer 60 minuten (verdeeld over 1x 35 minuten en 1x 25 minuten)

Portie: voor 2 personen

  • 1 bloemkool in roosjes gesneden
  • 75 ml ongezoete amandelmelk (of andere ongezoete plantaardige melk
  • 75 ml water
  • 80 gram boekweitmeel (of andere meelsoort)
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel (gerookte) paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 eetlepels vegan boter
  • 60 ml pittige saus
  • Bakplaat en bakpapier

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek de bakplaat met bakpapier.
  • Was de bloemkoolroosjes en laat goed laten uitlekken en afdeppen met droge doek.
  • Meng nu de kruiden, melk, meel en water met elkaar en mix het tot een beslag. (de boter en pittige saus is nog niet nodig).
  • Doop de bloemkoolroosjes in het beslag, laat even uitlekken en plaats de bloemkoolroosjes op de bakplaat.
  • Plaats de bakplaat met roosjes in de oven voor 35 minuten, keer de roosjes halverwege om
  • Laat in tussentijd de veganboter smelten en mix de pittige saus erdoorheen
  • Haal de bloemkoolrossjes uit de oven na 35 minuten en bestrijk ze met het botermengsel.
  • Plaats de bakplaat met bloemkoolroosjes nog een keer in de oven voor 25 minuten en draai, keer de roosjes halverwege om.

Om er een complete maaltijd van te maken, heb ik tijdens de tweede ronde in de oven, ook 2 zoete aardappelen, in blokjes gesneden en op een seperate bakplaat besprenkeld met knoflook, zwarte peper en olie.

Mocht je nou net als ik, iets te enthousiast de pittige saus hebben gebruikt? Maak er dan een sausje bij van kokosyoghurt, verse koriander, beetje citroensap en zwarte peper.

Enjoy!

Lieve groet, 

Mary-Ann

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *