Recept Uitgelicht: Hartige yoghurt

hartige yoghurt

In de ochtend, rond 11 uur, eet ik graag een kommetje kokosyoghurt om de dag te starten als ik trek heb.
Om het wat meer vulling te geven, voeg ik fruit toe – een banaan of peer -, zaden en pitten – denk aan pompoenpitten, gebroken lijnzaad, kokosrasp, chiazaad en een snufje kaneel.

Alleen zo af en toe heb ik meer behoefte aan een hartig ontbijt in plaats van zoet. 
Gelukkig is hier de nieuwe foodtrend van 2020: hartige yoghurt ontbijt. Precies waar ik af en toe behoefte aan heb: een lekker hartig ontbijt zonder dat ik de kokosyoghurt hoef te laten staan.

De basis is: yoghurt, een verse kruidensoort, groente (gekookt of geroosterd), een garnering (pitten of zaden) en scheutje olie

Zie hieronder twee hartige yoghurt recepten die ik heb uitgeprobeerd met ingrediënten en leftovers uit de koelkast.

Recept 1  – Zoete Aardappel Yoghurt

  • Kommetje kokosyoghurt
  • Paar blaadjes koriander
  • Snufje zout en peper
  • Halve avocado
  • Zoete aardappel (geroosterd of gekookt)
  • Paar olijven
  • Scheutje avocado olie
  • Pompoenpitten en gebroken lijnzaad als garnering

Recept 2 – Paprika Artisjok Yoghurt

  • Kommetje kokosyoghurt 
  • Snufje zout en peper
  • Geroosterde paprika
  • Geroosterde artisjok
  • Rode pesto
  • Scheutje olijfolie
  • Paar pijnboompitjes als garnering

Je kan in plaats van kokosyoghurt ook voor een wat dikkere yoghurtsoort kiezen zoals Hangop, Griekse yoghurt of Libanese Labne.
Deze zijn beter op smaak te brengen. Als je Labne gebruikt, voeg dan geen extra zout toe.

Het plantaardige merk Abbot Kinney’s heeft nu ook CoCo Greek Style in hun assortiment. Een dikkere kokosyoghurt. Deze Coco Greek Style is verkrijgbaar bij AH.

Ik vind een dunnere yoghurt zelf lekkerder en ben dol op kokos, dus ik blijf m’n vertrouwde kokosyoghurt gebruiken.

Enjoy!

Lieve groet,

Mary-Ann

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *