Recept: geroosterde kikkererwten

Een crunchy hartige spicy snack uit de oven… geroosterde kikkererwten.

Kikkererwten kan op veel manieren gemaakt worden, in soep, salade, roerbakgerechten etc.
Maar als fijne hartige snack is het ook echt heerlijk.

Kikkererwten zijn een bron is van eiwitten, vitamines en mineralen en ook een mooie aanvulling bij een vegetarische/veganistische leefstijl.

Recept:
– Een pot kikkererwten
– 1 eetlepel vloeibare kokosolie (alles smaakt beter met ?)
– 1 theelepel gerookte paprikapoeder
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1/4 theelepel chilipoeder
– snufje zwarte peper
– snufje zeezout
– bakpapier en bakplaat

1. Schenk het vocht (ook wel aquafaba genoemd) van de kikkererwten in een apart potje. Dit kun je gebruiken voor een ander recept (zie ook: recept aquafaba).
2. Laat de kikkererwten even 5 minuten uitlekken.
3. Meng vervolgens alle ingredienten en verdeel de kikkererwten op het bakpapier/bakplaat.
4. Alles mengen en in de oven voor 20-25 minuten op 180 graden en daarna is het meteen ready to eat.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *